Juli 28 2022
Hoe presentatievaardigheden te verbeteren

5 tips om presentatievaardigheden voor afstandsonderwijs te verbeteren

door Laura B.
Leestijd: 3 minuten

Bijgewerkt op december 4, 2022

wij zijn gevestigd in De digitale overname en de impact ervan op het onderwijs dat een sterke virtuele aanwezigheid noodzakelijk is om te slagen in de digitale wereld van eLearning. Maar hoe beheers je een digitale omgeving terwijl je kijkers geïnteresseerd houdt? In dit artikel gaan we er op in hoe presentatievaardigheden te verbeteren om een ​​te maken interactieve presentatie voor online studenten die zowel qua creativiteit als qua inhoud overtuigend is.

 

#1. Plannen, plannen, plannen!

 

Het zal veel gemakkelijker voor je zijn om je presentatie voor te bereiden als je een duidelijk werkplan hebt van je doelstellingen (dwz wat je wilt overbrengen en een schets van hoe je dat gaat bereiken). Door vooruit te plannen, kunt u een presentatie ontwerpen die aantrekkelijk, onderhoudend en informatief is. En niet te vergeten, als je goed voorbereid bent, zal je presentatie een stuk vlotter verlopen houd uw publiek betrokken, net zoals een goede film dat doet! Als de presentatie schokkerig wordt en de presentator begint te huppelen of achteruit gaat, dan verlies je focus en interesse. We raden je aan om voordat je gaat presenteren een aantal gesprekspunten op te schrijven, zodat je een beter idee hebt van wat je wilt zeggen.

 

#2. Oefening baart kunst.

 

Het spreekt voor zich dat je deze uitdrukking waarschijnlijk al eerder hebt gehoord. En als het op presenteren aankomt, is het waar! De manier waarop je iets zegt is vaak net zo belangrijk, zo niet belangrijker, dan de woorden zelf. Oefenen kan het zelfvertrouwen van een spreker vergroten en resulteren in een betere algehele presentatie. Zorg ervoor dat u uw presentatie meerdere keren doorneemt, of het nu voor een collega, vriend of familielid is, en vraag hun feedback. Als je niemand hebt om mee te oefenen, kun je altijd voor een spiegel repeteren of jezelf opnemen en de opname afspelen. Wat je ook besluit te doen, oefen op een manier waarop je jezelf kunt horen. 

 

#3. Houd uw taal eenvoudig.

 

Het kan gemakkelijk zijn om te vergeten dat uw publiek misschien niet zoveel kennis heeft als u over het onderwerp dat u bespreekt. Hoewel dit waarschijnlijk een van de redenen is waarom ze in het publiek zitten en jij degene bent die spreekt, verliezen veel presentatoren hun publiek door het gebruik van te ingewikkelde taal. Zorg ervoor dat je je zinnen duidelijk houdt, zware onderwerpen opsplitst en geen technische praatjes gebruikt. Zelfs voordat u gaat presenteren, moet u uw presentatie schrijven als iets dat gehoord moet worden, niet gelezen. 

 

#4. Houd uw publiek betrokken.

 

 

Voorkom dat u uw publiek de les leest. Houd uw presentatie interessant door vragen te stellen, inclusief korte spelletjes, of gebruik te maken van verschillende vormen van media (zoals video's, afbeeldingen en grafieken) in uw dia's. Wanneer u een presentatie maakt met emaze, kan dat sluit verschillende widgets en mediabestanden in, en maak quizzen en enquêtes. Als u echt de aandacht van uw publiek wilt trekken, speel dan met onze 3D-sjablonen en aangepaste effecten. We maken het gemakkelijk om uw publiek te betrekken met onze geavanceerde technologie! 

 

#5. Maak het uniek.

 

Ongetwijfeld is het creëren van een unieke presentatie makkelijker gezegd dan gedaan. Emaze creëert echter constant originele, boeiende sjablonen en nieuwe functionaliteiten. Selecteer gewoon een van onze exclusieve sjablonen om een ​​presentatie te maken die uw inhoud visueel verbetert en altijd indruk maakt. 

Uw publiek zal naar uw presentatie worden getrokken als deze visueel aantrekkelijk is. Wist je dat ons brein beeld 60,000 keer sneller verwerkt dan tekst? De kans dat uw boodschap wordt begrepen en behouden, is groter als uw presentatie foto's en kleurrijke afbeeldingen bevat. Het belangrijkste om in gedachten te houden is echter om altijd design te gebruiken om uw boodschap te benadrukken in plaats van deze te verbergen. 

We hebben u geleerd hoe u presentatievaardigheden kunt verbeteren om een ​​interactieve presentatie te maken die uw publiek betrokken houdt. Nu is het tijd om naar buiten te gaan en onze suggesties op de proef te stellen!

Meer weten over het verbeteren van presentatievaardigheden? Bezoek onze blog om honderden handige tips te vinden voor het maken en geven van een interactieve presentatie die online leerlingen betrokken houdt!