Nov 14 2013

Tips van emaze: Visual Superiority Effect

door Motti Nisani

In dit bericht bekijken we hoe u effectieve dia's met presentatie-afbeeldingen kunt maken die uw doelgroep verbinden met uw bericht. Bij Emaze geloven we echt in het visuele superioriteitseffect. Dat is waarom we je een geweldige presentatiesoftware waarmee je je publiek kunt betrekken.

"Doelgroepen reageren beter op beelden die hen aan het denken zetten."

Steve Jobs 'presentatie in 2007 welke de iPhone lanceerde staat bekend als een van de beste presentaties ooit gemaakt. Zoals vele anderen, realiseerde hij zich dat het vertellen van een interessant verhaal veel belangrijker is dan het presenteren van droge gegevens. Dit heeft zijn presentatie gemakkelijk te begrijpen, elegant en spectaculair gemaakt. Het heeft zijn ideeën versterkt en de alertheid van het publiek verhoogd.

Je hoeft Steve Jobs niet echt een goede presentatie te geven, maar het gebruik van beeldmateriaal is erg belangrijk om je te helpen een interessant verhaal te vertellen. Visual breng een krachtige boodschap over je ideeën en je merk over, dus het is essentieel om ze goed te krijgen.

"Een foto zegt meer dan duizend woorden"

Het menselijk brein verwerkt informatie effectiever wanneer het picturale dan tekstuele termen ontvangt. Dit betekent dat het gebruik van dia's met beeld aanzienlijk helpt het publiek om uw bericht te begrijpen. Mensen herinneren zich misschien niet precies wat u zei, maar ze zullen zich een sterke afbeelding of video herinneren. De doelgroep onthoudt de positieve gevoelens die ze tijdens uw presentatie hebben ervaren en associeert uw merk met duidelijke communicatie en intelligentie. De resultaten spreken voor zich - eenvoudige en spectaculaire presentatie aan nieuwe klanten laat hen geloven in uw idee (en meer precies, geloof in u).

Visuals hebben één rol - benadruk uw boodschap.

Zoals alles wat goed is in het leven, is het kiezen van een beeld om het hart van het publiek 'te kopen' een proces dat nadenken en creativiteit vereist.

Ten eerste, doe niet gek

Een veelgemaakte fout is om per dia verschillende kleuren en lettertypen te kiezen. Dit kan het publiek in verwarring brengen en zelfs irriteren. Je moet consistent zijn en de kleuren zorgvuldig kiezen. Er zijn kleuren die de sfeer en de toon van dingen die je zegt beïnvloeden. "Rood" wordt bijvoorbeeld meestal gebruikt om extreme of verboden dingen te benadrukken. Heldere pastelkleuren brengen hete energie en opwinding over, terwijl donkere kleuren veel serieuzer en belangrijker worden gevonden.

U moet ook denken aan de presentatieomgeving. Is de kamer licht of donker? Als de ruimte donker is, is het het beste om achtergrond met donkere tinten en lichte lettertypekleuren te kiezen. Als de kamer licht is, moet je het tegenovergestelde doen. Vermijd ook het toevoegen van visuals die de aandacht kunnen afleiden, zoals logo's, overdreven patronen of afbeeldingen vol met details.

Begrijp je publiek

Voordat je je presentatie gaat ontwerpen, moet je weten wie je publiek is! Het kiezen van visuele elementen voor een presentatie moet compatibel zijn met de menigte waartoe u zich wendt. Vergeet niet dat niet iedereen in de kamer soms vloeiend Engels spreekt, dus native-frases kunnen worden vervangen door een afbeelding die de boodschap overbrengt zonder de taalbarrières. Ook kunnen video's een diepere betekenis aan dingen toevoegen. Je kunt het bericht versterken door een informatieve videoclip die het onderwerp in detail uitlegt, of een leuke sfeer creëert met een cartoon of grappige video.

Denk buiten de doos

In de presentatie van Steve Jobs die de nieuwe MacBook Air lanceerde, wilde hij benadrukken dat het gemakkelijk is om de laptop te dragen. In plaats van de afmetingen en het gewicht te schreeuwen, plaatste hij de Mac in een bruine envelop om zijn kleine formaat te benadrukken. Dit soort creativiteit is essentieel voor het geheugeneffect op het publiek. Mensen zien dagelijks veel visuals, maar een dergelijke unieke creativiteit kan zowel uw professionele indruk op het publiek als de betrokkenheid van het publiek bij het merk versterken.

Breek de lijnen

Om complexe berichten af ​​te leveren, dient u af te zien van uitleg op dezelfde dia. In plaats daarvan kunt u enkele belangrijke informatiepunten samenvatten of deze opsplitsen in verschillende duidelijke, gemakkelijk te begrijpen dia's. Een andere tip is om tastbare elementen aan het publiek te geven.

Alles wat je nodig hebt is KISS

Keep It Simple en Short. De 10-20-30-regel van Guy Kawasaki zegt dat een goede lezing niet meer mag zijn dan 10-dia's, niet meer dan 20-minuten en geen tekst kleiner dan 30-puntlettertype. Zelfs als je idee revolutionair is, moet je leren om de parels eruit te halen en ze te laten zien. Elke dia zou één hoofdidee moeten communiceren. U zou visuals over tekst moeten verkiezen. Gebruik bijvoorbeeld een grafiek in plaats van een lijst met nummers. Als kogels nodig zijn om het bericht over te brengen, probeer dan één trefwoord in elk te schrijven en de rest van de inhoud mondeling te vertellen.

Vertel een verhaal en oefen

Een verhaal vertellen is een vak apart. Het is een vaardigheid die afhankelijk is van charisma, zelfvertrouwen en ervaring in het leven. Wees niet bang om lagen van een verhaal te onthullen als: "Hoe ik aan het idee dacht?". Een andere tip is om te oefenen en je voor te bereiden op de presentatie. Je zou in staat moeten zijn om naar elke dia te kijken en precies te weten wat je wilt zeggen.

ZO KLAAR VOOR VEROORZAAK UW PUBLIEK