Oct 15 2013

Het draait allemaal om de presentatiewedstrijd

door Motti Nisani

Ik wed dat je dat gevoel kent. Koud zweet, trillende benen, hart bonzen en snel accelereren, alsof je net klaar bent met de langste marathon ter wereld. De lift komt uit een andere verdieping ... je hoopt op dezelfde manier te voelen als je hem terugbrengt naar de lobby, na het applaus van het publiek natuurlijk.

Ik ben niet zeker van je, maar wanneer ik presentaties moet indienen, kan stress me vaak verlammen, me verduisteren en plotselinge problemen met het gezichtsvermogen krijgen, en ik ben 6: 6. Dat soort dingen kan ertoe leiden dat ik ergens in de menigte mijn punt verlies.

Je komt die lift binnen. Elke ring die je maakt, markeert de manier waarop je door de vloer van de lobby bent gegaan en je hart slaat een slag over. Je gaat naar buiten, loopt langzaam door de gang ... Herhaalde de clou en hoop dat je niets zult vergeten.

Dat is alles, u staat aan de deur. Iedereen wacht op je, laat de show beginnen!

Je gaat natuurlijk de kamer binnen met je rechtervoet! Omdat Murphy tenslotte overal met u meegaat.

En nee, je bent niet bijgelovig. Weet je, voor het geval dat .. Als iemand die geen grote angsten heeft, slaat de angst voor menigten me zo vaak .. En daarom wilde ik enkele van de situaties die ik tegenkwam tijdens mijn pogingen om in te staan ​​met jullie delen. voor een publiek, waar het enige dat mijn leven redde, humor was.

Tijdens een presentatie heb je geen tijd om een ​​geestige lijn te bedenken om een ​​probleem van welke aard dan ook op te lossen. En waarschijnlijker, je zult op dit moment te nerveus zijn om een ​​wit konijn uit de hoed te trekken. Dus waarom niet op tijd voorbereiden op verschillende zaken? Met behulp van humor, behalve dat je drukte eigenlijk hardop laat lachen (lol)en maakt een goede sfeer, laat hen in feite zien dat wat er ook gebeurt, je de controle hebt (zelfs als je elk moment flauw zult vallen). Hier zijn enkele operationele problemen die kunnen optreden tijdens een presentatie en zinsdelen die u kunt zien als ze gebeuren:

1) Een dia die per ongeluk is omgedraaid en in spiegelschrift is geschreven

"Voor degenen onder u die wakker worden op uw hoofd, zal het handiger zijn om het te lezen".

2) Iemand wees op een spelfout in de presentatie

- "als u voor uw olifant zorgt, kunt u schrijven als een olifantentrainer".

3) Uw microfoon maakt vervorming of ruis terwijl u een belangrijk punt of feit zegt

- "Oh, het moet iets zijn geweest wat ik vandaag heb gegeten".

4) Een ambulancesirene klinkt in de klas

- "Ik zei dat ze zeven minuten moesten wachten voordat ze me kwamen redden".

5) De telefoon ging over in het publiek

- "Vertel ze dat ik nu niet kan antwoorden".

6) U bekijkt een punt dat niemand begrijpt en u ziet plotseling "?!" -borden boven de hoofden van uw publiek

- "In mijn vorige leven was ik een dolfijn, ik kan de taal van mensen nog steeds niet van tijd tot tijd spreken, excuseer me daarvoor" (en leg dan natuurlijk op eenvoudige wijze uw idee uit).

Voornamelijk moet je een open gesprek hebben met je drukte. Het zorgt ervoor dat ze willen deelnemen aan de discussie, houden ze wakker en geïntrigeerd, en vooral, houden van de persoon die voor hen staat, die bereid is om te luisteren en hun mening te horen. Dit is boeiend! En het allerbelangrijkste: wees niet verlegen om je fouten toe te geven. Als er één is opgetreden, is humor een geweldige oplossing, maar waarheid en bescheidenheid zijn menselijke eigenschappen die het waard zijn te worden getoond voor het publiek.