Oct 1 2013

Een beleggerspresentatie maken: deel 2

door Motti Nisani

Hier komt u terecht in de fysiologie achter dit proces. In wezen moet je jezelf afvragen "welk ontwerp de belegger zal maken voelen een bepaalde manier? Het ding is, iedereen is anders, dus er is geen "één ontwerp voor iedereen", maar er zijn een paar vuistregels die je moet volgen om te voorkomen dat je je investeerder afleidt van wat er echt toe doet - de inhoud.

1. Zorg ervoor dat je een duidelijk logo hebt op de eerste dia. Je kunt het ook op de achtergrond ergens op alle dia's hebben als het er goed uitziet.

2. Voeg geen pixelachtige, wazige of onduidelijke afbeeldingen in - het gilt amateur en ziet er erg onprofessioneel uit.

3. Afbeeldingen zijn leuk, indien relevant, maar u wilt de belegger niet van de inhoud afleiden. Probeer de rommel en afbeeldingen tot een minimum te beperken. Wat u ook wilt toevoegen, denk "helpt dit de belegger begrijpen waarom zij in mij zouden moeten investeren?". Als het antwoord nee is, voeg dan niet de afbeelding toe.

4. Blijf trouw aan je visuele merktaal (VBL). De lettertypen, kleuren en algehele uitstraling moeten overeenkomen met uw merk en logo.

5. Organiseer de inhoud zodanig dat de koppen en alinea's op elke dia op dezelfde plaats staan. Op deze manier, wanneer de belegger van dia naar dia gaat, hoeft u niet te veel dingen te verplaatsen. Onthoud, geen afleiding. Hetzelfde geldt voor kop- en lettergroottes van woorden - consistent zijn!

Het bovenstaande zijn eenvoudige "vuistregels" om te volgen, maar hoe benader je het eigenlijke ontwerp van de presentatie? Zoals ik al eerder zei, je kunt onmogelijk één ontwerp maken "om ze allemaal te regeren" (LOTR-referentie, sorry), maar hier kun je het volgende doen:

In tegenstelling tot een presentatie die de massa's benadert, is een beleggerspresentatie gericht op een zeer kleine groep mensen, dus het is mogelijk om een ​​andere presentatie voor elke belegger te maken. Onderzoek de belegger die je wilt imponeren en zoek bedrijven waar hij / zij al in heeft geïnvesteerd. Bekijk vervolgens die bedrijven en kijk of je hun presentaties kunt vinden. Is er iets dat ze gemeen hebben? Zijn ze allemaal modern ontworpen of hebben ze allemaal een retro-look? Soms vindt u een gemeenschappelijke deler die u laat zien wat voor soort ontwerp de belegger leuk vindt. Een goede belegger zal de inhoud lezen en dat uiterst belangrijk vinden, maar zoals we in Deel 1 al zeiden, eerste indrukken zijn erg belangrijk, of we het willen toegeven of niet, en zelfs de meest serieuze beleggers zullen worden beïnvloed door hun eerste indrukken. - zelfs als het op een onbewust niveau is.

Als u klaar bent met uw presentatie, gaat u er twee keer overheen.

Wanneer je er voor het eerst overheen gaat, lees je elke dia hardop om grammaticale of spelfouten te vinden of zinnen die misschien slecht zijn gestructureerd of gewoon onnodig zijn.

In de tweede run snelt u snel door de dia's zonder de inhoud te lezen om een ​​algemeen gevoel voor de structuur en presentatie te krijgen en om te zien dat niets te veel afleidt van het bericht 'INVESTEREN IN MIJ' dat u probeert over te brengen.

Emaze biedt een verscheidenheid aan ontwerpen die u kunt gebruiken om indruk te maken op uw potentiële investeerders - probeer ze gratis uit op www.emaze.com