Nov 9 2017

4 manieren waarop de beste docenten technologie gebruiken

door Ariella Cohen

Het is geen geheim dat de meeste leraren technologie in hun klas willen gebruiken. Maar doen ze het effectief? Hier zijn eenvoudige en leuke strategieën van 4 om te proberen!

4 Edtech geheimen die leraren moeten weten

Iedereen kan zich herinneren wie hun favoriete leraren opgroeiden. Gezien de instrumenten van hun tijd - een schoolbord en mogelijk een projector - konden deze opvoeders hun studenten enthousiast maken voor het leren. Door hun lessen hadden deze leraren het vermogen om de studenten te helpen de vaardigheden te verwerven die ze nodig hadden om uiteindelijk in de wereld te slagen.

Zoals elke goede opvoeder je zal vertellen, leraren worden nu geconfronteerd met meer uitdagingen dan ooit tevoren -standaard tests, lesgeven aan veel verschillende niveaus van leerlingen, geconfronteerd met meer afleiding in de klas, boord van het onderwijs eisen en nog veel meer. Maar deze uitdagingen schrikken goede leraren niet weg. In de loop der jaren heeft Emaze samengewerkt met duizenden geweldige leraren die manieren zochten om edtech aan hun klaslokalen toe te voegen. Wat zij denken dat studenten moeten doen, is toegang tot de tools en vaardigheden die hen in staat stellen creatief te denken in de moderne wereld en te slagen.

Je kunt waarschijnlijk voorspellen dat we nu zullen zeggen dat dit betekent dat we educatieve technologieplatforms moeten integreren in de klas. Dat is juist! Echter, het is niet alleen de edtech die studenten voorbereid op hun toekomst en bewapent hen met alle kennis die ze nodig hebben. Als expert opvoeder en auteur George Couros schrijft,

"Technologie zal nooit goede leraren vervangen, maar technologie in de handen van goede leraren is transformationeel."

Docenten moeten in staat zijn om met succes technologie in de klas te integreren die studenten actief bij hun leerproces betrekt en daagt hen uit om creatief te denken. De beste leraar, degene die wint die Teacher of the Year-prijzen, is degene die het weet wat te doen met al deze nieuwe technologieen hoe je het effectief kunt gebruiken.

Hier volgen 4 insider-manieren om Emaze in je klas te gebruiken.

Betrek studenten met edtech-tools en maak een omgedraaide les

Volgens een recente studie, 9 van 10-docenten merkte een positieve verandering op in de betrokkenheid van studenten sinds ze hun klaslokaal openspringen. Deze dramatische verbetering is geen toeval. Voor innovatieve opvoeders over de hele wereld biedt een omgedraaide les een uniek potentieel voor studentenbetrokkenheid via technologie. Door video, audio en tekst op te nemen, kunt u uw klas in staat stellen om op voorhand thuis met het materiaal op hun eigen manier te communiceren. Studenten kunnen dan beter voorbereid naar de les komen met kennis, vragen en observaties en klaar om het geleerde op een meer productieve en boeiende manier toe te passen!

Implementeer een flipped lesstrategie in je klas

Het aanmoedigen van studenten om het lesmateriaal zelf in hun eigen tempo te verkennen, geeft studenten het materiaal en een gevoel van actieve betrokkenheid. Overweeg om webpagina's in te voegen, zoals een Wikipedia-pagina of een Google-kaart, waarop ze kunnen klikken en scrollen. Stel op basis van deze informatie vragen en laat ze de antwoorden vinden. Daag studenten uit om een ​​historisch document te lezen in het originele formaat dat online beschikbaar is. Het toevoegen van eenvoudige maar effectieve veranderingen zoals deze leidde 71% van de leerkrachten ertoe om aan te geven dat ze de cijfers van studenten waren verbeterd sinds het implementeren van een flipped classroom-strategie.

Lees meer over hoe je gemakkelijk een professionele omgedraaide les kunt maken met Emaze hier.

Neem sociale media op in uw lesplan (echt waar!)

Voor leraren van oudere studenten ben je je waarschijnlijk bewust van de belangrijke rol die sociale media spelen in het leven van tieners en jonge volwassenen. In plaats van het te bestrijden, zijn er veel kansen wanneer je het kunt omhelzen en eigenlijk gebruik dit in uw voordeel! Hoewel sociale media niet echt deel uitmaken van de typische edtech-toolkit, kun je deze nog steeds gebruiken om leerlingen in de klas te betrekken op een manier die leuk en vertrouwd voor hen is.

Veel docenten hebben fenomenaal succes gehad met het embedden van YouTube-video's en afspeellijsten in hun Emaze-presentaties. Er zijn veel geweldige leermiddelen beschikbaar op YouTube, en door materiaal te presenteren via video's, kunnen studenten nog een andere manier hebben om informatie met succes te absorberen in plaats van het alleen te onthouden en terug te spugen. Hier is hoe je eenvoudig een video kunt insluiten in je Emaze-presentatie.

Voor actuele gebeurtenissen voor middelbare en universitaire klassen, probeer de taal van de studenten uit te spreken door live Twitter-feeds en Facebook-pagina's in te bedden. Gebruik deze sociale mediakanalen als live bronnen voor studenten om naar te verwijzen als je klas belangrijke onderwerpen bespreekt. Sommige leraren zullen dat doen Twitterfeeds en Facebook-pagina's insluiten van invloedrijke auteurs, politici, kunstenaars en andere opmerkelijke figuren op hun Emaze-websites als een manier om studenten op een relateerbare manier met informatie te laten communiceren.

studenten kunnen persoonlijke websites maken

Een eenvoudig hulpmiddel dat Emaze biedt, is dat het gebruikers in staat stelt om dit te doen deel hun creaties rechtstreeks van het platform naar sociale media. Als je studenten hebt die hun eigen creatieve werk en projecten maken in Emaze, moedig ze dan aan hun creaties op sociale media te delen en trots te zijn op hun werk en prestaties. Veel studenten maken websites of presentatiebiografieën over zichzelf, of doen projecten over hun familiegeschiedenis of cultuur. Door studenten aan te moedigen hun creaties te delen, het bevordert de eigendom van hun werken de waarde om deel uit te maken van een grotere wereld en er via technologie aan bij te dragen.

Profiteer van alle bronnen die beschikbaar zijn in Emaze

Leraren hoeven niet verder te kijken dan Emaze voor inspiratie of ideeën voor nieuwe lessen. In plaats daarvan kunnen leraren gewoon het gedeelte Verkennen bekijken in Emaze. Zoek naar een specifiek zoekwoord, bijvoorbeeld 'Amerikaanse geschiedenis', en vind duizenden presentaties die gebruikers hebben gemaakt, bestaande presentaties dupliceren en van hen werken om uw eigen presentaties te maken en geweldige inhoud te bekijken die andere gebruikers maken en geïnspireerd krijgen.

Ontdek alle verschillende presentaties die andere gebruikers hebben gemaakt.

Voor docenten die Emaze Premium hebben, kunt u uw presentaties downloaden naar PDF- en MP4-indeling, die u vervolgens kunt uploaden naar uw klassenwebsite zoals Moodle. Op deze manier hebben studenten altijd toegang tot de informatie van thuis en kun je eenvoudig je Emaze-presentaties samen organiseren op één plek met al het overige lesmateriaal van je klas. Voor docenten die nog geen Emaze Premium hebben maar hun presentaties willen kunnen downloaden, kunt u deze aanschaffen tegen een gereduceerd tarief voor docenten.

Gebruik de software om studenten van alle leeftijden les te geven

Iets dat vaak over het hoofd wordt gezien, is hoe een enkel eTech-platform op verschillende manieren nuttig kan zijn voor veel verschillende leeftijdsgroepen. Afgezien van het verwachte gebruik van Emaze voor het maken van presentaties, kunnen middelbare school- en universiteitsstudenten ook hun kennis en begrip van geavanceerde onderwerpen in Emaze laten zien. Emaze zou als hulpmiddel voor studenten moeten worden gebruikt helpen hen voor te bereiden op hun carrière en kunnen blijven gebruiken zodra ze het personeelsbestand betreden om inhoud te creëren in de professionele wereld.

Emaze is een hulpmiddel voor middelbare scholieren en studenten.

Hoewel de gebruikersinterface van Emaze eenvoudig en gemakkelijk genoeg is voor jongere studenten en beginners, is de software bij correct gebruik geavanceerde functies waarmee gebruikers hun kennis van ontwerp, HTML, CSS en gegevensvisualisatie kunnen gebruiken. Een manier waarop we dit onlangs op het werk hebben gezien, is hoe studenten zijn begonnen met het bouwen van professionele digitale profielen op hun eigen Emaze-website en bij het creëren van unieke online cv's. Niet alleen studenten gebruiken Emaze om persoonlijke websites en profielen te maken! Veel leraren zijn ook begonnen met het maken van interactieve pagina's met Emaze om te delen met hun klas en de ouders om zichzelf voor te stellen aan hun klas en hen een beetje te vertellen over wie ze zijn. Dit zijn de soorten leerkrachten waarvan we er zeker van zijn dat ze het succes van hun studenten zullen inspireren.

Nu is het jouw beurt om het uit te proberen! We horen graag hoe u met succes Emaze of andere edtech-software met uw studenten hebt gebruikt. E-mail uw verhaal naar info@emaze.com.