Nov 6 2013

3 Krachtige manieren om een ​​presentatie te sluiten

door Motti Nisani

Het is niet nieuw voor u dat we in een wereld leven waar alles door iedereen kan worden beoordeeld, vooral als het om een ​​presentatie gaat. Wanneer je voor je publiek staat, is een andere versie van je de kamer binnengekomen en als de kritiek van de menigte niet genoeg is, oordeel je ook over jezelf. Klinkt het bedreigend? Terecht.

Niemand heeft ooit gezegd dat het aanbieden van een toespraak gemakkelijk is, het tegenovergestelde is waar. Elke beweging die je maakt en elk woord dat je zegt, moet zorgvuldig worden gepland om het beoordelingsvermogen dat je van het publiek krijgt te minimaliseren.

U moet weten dat bij het openen van de presentatie en bij de afsluiting uw zelfvertrouwen hoort dat de boodschap die u verzendt, juist is. Nadat we hebben gezien hoe iemand zijn zelfvertrouwen effectief kan vergroten, wilde ik het hebben over het belang van het sluiten van een toespraak.

De sluiting beïnvloedt de voortdurende indruk van uw publiek over uzelf en uw presentatie. Je laatste woorden van wijsheid die de presentatie afsluiten, kunnen de menigte naar een actie leiden. Als het openingsdeel hun aandacht trekt, moet het sluitende deel hen verbazen.

"Mensen zullen vergeten wat je zei, mensen zullen vergeten wat je gedaan hebt, maar mensen zullen nooit vergeten hoe je ze hebt laten voelen" Maya Angelou

Hier ga ik je drie effectieve manieren geven om een ​​presentatie te sluiten en je publiek te verbazen:

1. Ga terug naar het begin

Een van de beste manieren om uw publiek een "officieel afscheid" te geven en hen te bedanken voor de ervaring die u samen hebt doorgemaakt, is om terug te keren naar het startpunt en hen eraan te herinneren hoe de presentatie begon en waar ze nu zijn. Hier zou je een citaat, een verhaal of wat dan ook waarvan je denkt dat je het misschien nog een keer zou willen zeggen, moeten herhalen. Dit zal het nieuwe onderwerp benadrukken dat ze van jou hebben geleerd. Op deze manier creëer je een cirkelvormige sluiting die vaak in films verschijnt om het idee op een effectieve manier gedenkwaardig te maken.

2. Herhaal je belangrijke punten

Een succesvolle presentatie is vaak gebaseerd op iets dat we definiëren als "powerpoints" of hoofdpunten. Gebruik de sluiting om uw publiek te herinneren aan alle belangrijke punten die u tijdens de presentatie hebt besproken - "We begonnen met ... We hebben dit doorgenomen ... We hebben geleerd dat ..." Ik maak meestal een dia die frames en schermafbeeldingen bevat die de belangrijkste punten van de presentatie tonen hele presentatie. Dit wordt ten zeerste aanbevolen omdat het het publiek helpt het macro-proces te zien.

3. Oproep tot actie

In de meeste presentaties waaraan ik tijdens mijn leven heb deelgenomen, was er geen "oproep tot actie". Dit soort actie zou het proces van denken en verwerken van de informatie die het publiek net in handen heeft gekregen, versnellen. Het publiek is bereid om tussen 30-90 minuten door te brengen in een interessante lezing omdat ze hun kennis willen vergroten en andere waarden aan hun leven willen toevoegen. Dus zorg ervoor dat u hen vertelt wat ze moeten doen en hoe ze de informatie die is verkregen, kunnen gebruiken. Wanneer je een presentatie sluit met een checklist van acties of verlichting, zal je publiek heel tevreden zijn van de hele reis.

Je leest waarschijnlijk dit bericht omdat je de wil hebt om beter te worden en te groeien als professionals en je presentatievaardigheden zijn een integraal onderdeel van dit proces. Als je van deze post houdt, zou je die tips moeten nemen en gebruiken, maar ze ook blijven verspreiden onder je collega's! Delen is zorgzaam, zoals ze zeiden. Je kan ook gebruiken emaze, onze online presentatiesoftware, om een ​​boeiende en professionele presentatie te creëren die uw publiek zal verbazen.