Oct 23 2013

Hoe je je creativiteit kunt stimuleren

door Motti Nisani

Ten eerste moet worden opgemerkt dat 'creativiteit' niet veel beperkt is tot kunstenaars, auteurs en schrijvers. Het is een denkvermogen dat de mens ertoe brengt een waardevol en origineel idee te produceren.

Als je je ooit afvraagt ​​waarom je 'creatieve kant van de hersenen' niet werkt op het exacte moment dat je het het meest nodig hebt, zijn hier enkele tips die je kunnen helpen je gevoel voor creativiteit te vergroten.

Ten eerste moet worden opgemerkt dat 'creativiteit' niet veel beperkt is tot kunstenaars, auteurs en schrijvers. Het is een denkvermogen dat de mens ertoe brengt een waardevol en origineel idee te produceren.

10 Emazing Tips om je creativiteit te stimuleren

1. Zelfverbetering

Zoals bijna alles, creativiteit is iets dat je kunt ontwikkelen en verbeteren. Om het te laten gebeuren, moet je tijd sparen voor zelfontplooiing en jezelf verrijken in die gebieden die je echt interesseren.

2. Word rich zondergeld

Onderzoeksproces en de honger naar kennis op dat gebied waar u in geïnteresseerd bent, maken u een expert. Deze kennis zal je beter maken in wat je doet en zal je helpen verschillende creatieve richtingen te ontwikkelen om verschillende problemen op te lossen.

creativiteit nieuwsgierige kat

3. Wees een kat voor een tijdje

Terwijl de nieuwsgierigheid de kat heeft gedood, zal het je alleen maar sterker maken. Dus .. wees niet bang om nieuwsgierig te zijn (!). Stop jezelf met fouten te slaan. je moet ze omarmen en ze beschouwen als een uitdaging.

4. Motiveer jezelf

Een drijvende kracht van creativiteit is motivatie. Als aan het einde van een marathon een grote beloning op je wacht - kunnen je creatieve prestaties worden beïnvloed. Je zult je niet concentreren op goed rennen, maar zo snel mogelijk rennen om de prijs te krijgen. Om dat soort morele motivatie te bereiken, is meer zelfuitdaging nodig. Je moet doelen voor jezelf stellen in verschillende levensproblemen en proberen ze alleen voor jezelf te krijgen.

5. Ga uit de veilige zone

"Wanneer u risico's neemt, leert u dat er momenten zullen zijn waarop u succes zult hebben en dat er momenten zullen zijn waarop u faalt, en beide zijn even belangrijk" (Ellen DeGeneres). Het betekent dat één persoon bereid moet zijn om risico's te nemen in zijn eigen leven om te slagen. Wanneer u de veilige zone verlaat, kunnen zich enkele ongewone situaties en nieuwe ervaringen voordoen.

6. "Geloof dat je kunt en jijzijn halverwege daar "

Theodore Roosevelt had gelijk. Zelf felicitatie over het gebruik van doelen en doelstellingen kan je creativiteit vergroten. dit is absoluut noodzakelijk om iemands zelfvertrouwen te verbeteren. Hoe meer je begrijpt dat het falen de sleutel tot succes is, hoe minder je het laat beïnvloeden, terwijl je risico's neemt. Dat zal natuurlijk je creativiteit omhoog schieten.

7. Vechten tegen the angst

Faalangst kan je ideologisch verlammen en in het slechtste geval zelfs fysiek. Falen kan je van streek maken en je creatieve vermogens schaden. Positieve stemming kan je vermogen om out-of-the-box te denken vergroten en je leiden tot het bedenken van geweldige ideeën. Het is de kunst om te weten hoe je in het leven met mislukkingen omgaat. Een positieve houding tegenover het leven aannemen, kan je helpen deze oorlog te winnen.

8. brainstormen

Het is erg belangrijk om af en toe je creativiteit uit te dagen. Er zijn ideeën die je in je hoofd opdoet als je alleen bent op een rustige plek, maar er zijn veel gevallen waarin groepsdenken een creatief idee kan 'backen', dat zou nooit gebeuren zonder brainstorm van de groep. Zoals ze zeggen "twee hoofden zijn beter dan één".

9. Insi ziende

De bedoeling is niet alleen te kijken maar te observeren. Onze omgeving biedt ons altijd sociale of fysieke stimulatie die een grote inspiratie kan zijn voor nieuwe ideeën. soms worden we in het leven zo gefocust op de finishlijn dat we geen vreugde vinden in de reis. Wees niet bang om ergens enthousiast over te worden en laat je inspireren door je omgeving.

10. Geniet klaarnaar grow

Deze menselijke eigenschap is erg belangrijk als je over creativiteit praat. je zou je ideeën zonder angst moeten uitspreken! Soms krijg je een kritische reactie, maar soms kan het een briljant idee zijn dat de moeite waard is om verspreid te worden!

Belangrijker nog, geef je nooit je dromen op. Volg ze en probeer ze te vervullen. Creatieve persoon is een persoon die willekeurige gedachten over het leven kan combineren met creatieve gedachten. Dat kan hem naar een winnende positie in het leven leiden. Succes!