Sep 29 2013

Een beleggerspresentatie maken: deel 1

door Motti Nisani

Allereerst wil ik beginnen met te zeggen dat er geen "one way" is om dit aan te pakken. Uiteindelijk is je doel om de aandacht van een belegger krijgen en laat hem / haar realiseren dat ze in jou en je onderneming moeten investeren.

Om dit te doen, is er bepaalde informatie die uw potentiële belegger wenst.

Hieronder vindt u een lijst met onderwerpen die u in uw presentatie wilt behandelen. Elk onderwerp zou één dia moeten nemen met een of twee uitzonderingen die twee dia's bevatten.

Schuif 1 - Overzicht

De eerste dia is een overzicht van uw presentatie - een lijst met onderwerpen die u gaat behandelen, zodat de belegger weet wat hij kan verwachten. Zie het als een inhoudsopgave.

Schuif 2 - Inleiding

Introduceer uw bedrijf in een paar kogels. Overweeg wat u de belegger wilt laten weten als dit de enige dia was waarnaar hij / zij keek.

Voorbeelden:

Wat uw bedrijf in één zin doet, uw unieke verkoopvoorstel, hoeveel werknemers zijn er in uw bedrijf, recente omzetgroei, belangrijke partners of klanten ... enz.

Schuif 3 - het probleem en de markt

Dit kunnen soms twee dia's zijn, afhankelijk van de hoeveelheid belangrijke informatie die u wilt overbrengen. Hier presenteer je je industriemarkt en het probleem, of de behoefte, dat je bedrijf oplost. Verstrek solide feiten en statistieken - dingen die kunnen worden bewezen. Hoeveel is uw marktwaarde waard? Hoe groot is uw doelgroep? Hoe groot is hun behoefte aan een product of dienst zoals die van u?

Schuif 4 - uw oplossing

Nadat u in de vorige dia aan de belegger uitleg heeft gegeven over deze grote behoefte en een enorm potentieel om inkomsten te genereren, legt u uw oplossing uit en waarom uw bedrijf perfect is om aan die behoefte te voldoen en deze te benutten. Wat maakt jou anders en waarom zou de doelgroep jouw oplossing willen?

Schuif 5 - Competitie

Dit is de pijnlijke dia waar je eerlijk moet zijn. Een grote no-no is om te zeggen "nou, er is echt geen concurrentie daar omdat niemand de oplossing heeft die we doen". Wanneer u dat zegt, is wat u de belegger feitelijk vertelt dat er niet veel vraag is naar uw product of naar daar zou Concurrentie zijn. Vind dus concurrenten in uw branche, vermeld in een paar woorden wie ze zijn en wat ze bieden en eindig de dia met waarom u beter bent dan zij. U zult ook willen zeggen of er een concurrent is met een voordeel boven u, zoals een functie, een enorm marketingbudget of een belangrijke merknaam. Wees eerlijk!

Investeerderspresentatie

Schuif 6 - uw bedrijfsmodel

Hier vertelt u de belegger hoe uw bedrijf geld verdient. Wat is uw bedrijfsmodel? Hoe bereik je klanten en converteer je ze in inkomsten? Toon getallen om een ​​back-up van uw bedrijfsmodel te maken, zodat u kunt bewijzen dat dit tot nu toe een succes is en, indien mogelijk, de verwachte groei noteren als resultaat van recente wijzigingen die u in uw strategie hebt aangebracht.

Schuif 7 - uw team

Introduceer je executive team met een of twee kogels over elk. U zult de belegger willen laten zien dat u een geweldig team heeft om een ​​back-up van uw onderneming te maken en dat zij de capaciteiten hebben om dit te laten gebeuren. Uiteindelijk investeren beleggers meer in mensen dan in ideeën.

Schuif 8 - Financials

Dit kunnen soms twee dia's zijn, maar probeer deze zo mogelijk te bewaren. Voeg indien mogelijk een dia met financiële informatie uit het vorige kwartaal of jaar toe, samen met een vergelijking tussen de twee laatste kwartalen en uw prognose voor het komende kwartaal. Blijf bij de basis, uitgaven en inkomsten.

Schuif 9 - De investering

Leg de belegger uit waar je om vraagt. Zeg hoeveel u wilt in beleggingsfondsen en hoe u het wilt uitgeven. Zeg niet alleen $ X voor salarissen, marketing en ontwikkeling. Maak er een opsplitsing van hoeveel u aan elk van hen wilt uitgeven en hoe lang. Is dit een investering die het bedrijf een jaar of slechts zes maanden zal duren? Geef de belegger informatie over wat u aanbiedt in ruil voor de investering. Als u ruimte heeft, neem dan contactinformatie op. Als dit niet het geval is, plaatst u deze in de laatste dia.

Dat is het zo'n beetje! Probeer elke dia kort en bondig te houden. Neem alleen essentiële informatie op waarmee u de belegger kunt vertellen waarom u zo'n geweldige investering doet. Je wilt ze niet afleiden met onnodige informatie. Zorg dat ze geïnteresseerd zijn zodat ze om meer informatie vragen.

Dit was deel een, in deel twee zullen we het bespreken ontwerp van uw beleggerspresentatie dus blijf afgestemd!