Augustus 6 2013

De voordelen van HTML5 versus Adobe Flash

door Motti Nisani

Er zijn er veel die zeggen dat HTML5 veel beter is dan Adobe Flash en hier zullen we deze redenen onderzoeken om de voordelen te begrijpen en vast te stellen welke oplossing echt het voordeel heeft. Laten we om te beginnen eerst begrijpen wat HTML5 en Flash zijn.

Ons online presentatiesoftware Emaze kunt u verbluffende presentaties maken met HTML5-technologie die naadloos in elke browser wordt uitgevoerd.

HTML5 en Adobe Flash zijn beide technologieën die mensen gebruiken om effectieve inhoud op internet te creëren. Beide populaire technologieën hebben hun voor- en nadelen en door hun functies te verkennen, kunnen we de voordelen van HTML5 via Flash vaststellen.

HTML5

HTML5 staat voor Hyper Text Markup Language en we gebruiken deze technologie om websites te ontwikkelen. HTML bestaat al meer dan 20 jaar en met HTML-codes kunnen we beslissen wat een gebruiker te zien krijgt wanneer ze een website, een blog of andere online links invoeren. Met HTML kunnen we ook animaties, videoclips en andere multimediatools insluiten met een tekstbestand. HTML5 ondersteunt ook multimedia-inhoud en biedt functies voor het mogelijk maken van de scanbare weergave van 2D-vormen.

Een van de belangrijkste voordelen is dat HTML5 multimedia-inhoud kan weergeven zonder de noodzaak van het installeren van een plug-in of een spelertoepassing. Deze technologie is bedoeld om andere RIA-platforms (rich internet application), zoals Adobe Flash, te vervangen. HTML5 kan worden uitgevoerd op elke computer en op mobiele apparaten zoals iPhones, Android-apparaten, iPad, tablets en smartphones, waarvan sommige geen Flash kunnen uitvoeren. Het blinkt ook uit als het gaat om uitstekende prestaties op sommige platforms zoals Linux en Mac OS X.

Adobe Flash

Adobe Flash is een rijke toepassing voor internettoepassingen (RIA) en een multimediaplatform. Het wordt gebruikt om animaties en interactiviteit toe te voegen aan games, advertenties en verschillende soorten webpagina's. Een van de belangrijkste voordelen van Flash is dat het een uitstekende grafische ervaring biedt en omdat het gebruikmaakt van competente algoritmen om grafische inhoud weer te geven, werken de scènes die met Flash worden weergegeven met een gladdere afwerking. Flash biedt ook de mogelijkheid om ingebouwde visuele effecten te bieden die ontwikkelaars en grafische artiesten de vrijheid geven van creatieve expressie. Een ander voordeel is dat Adobe Flash specificaties in subpixels kan maken voor metingen en deze mogelijkheid resulteert in een heldere en duidelijkere weergave van Flash-toepassingen.

html5

HTML5 versus Adobe Flash

Hier zullen we verkennen hoe HTML5 Flash overtreft.

HTML5 is ontwikkeld door veel ontwikkelaars en het is meer geüpgraded en uniek dan Flash dat eigendom is van Adobe. Flash werkt ook erg langzaam op sommige platforms, zoals Linux en Mac OS X, omdat het geen toegang heeft tot GPU-verwerking (Graphics Processing Unit). Wat dit betekent is dat de grafische verwerking wordt uitgevoerd op de CPU (Central Processing Unit) en dit zorgt ervoor dat de applicatie enorm vertraagt. Adobe Flash wordt ook niet ondersteund door iOS en daarom kan een Flash-bestand niet op een iOS-apparaat zoals iPad en iPhone worden uitgevoerd. Een van de andere belangrijke nadelen van Flash is dat u Adobe Flash moet installeren om een ​​SWF-bestand af te spelen en dus moet u ervoor zorgen dat het apparaat en het besturingssysteem compatibel zijn met Flash.

Als het gaat om het draaien op Linux en Mac OS X, blinkt HTML5 uit en is aangetoond dat HTML5-inhoud de wereld overstijgt door 58% sneller uit te voeren dan Flash-apps. Er is ook aangetoond dat Flash niet geweldig is voor mobiele apparaten en laptops, terwijl HTML5 in deze gebieden het voortouw neemt. Adobe Flash verbruikt ook meer stroom en is niet compatibel met een aanraakscherm. Vanwege dit zorgt Flash ervoor dat een apparaat wordt opgewarmd. HTML5 is daarentegen compatibel met aanraakschermen en heeft geen problemen met elk apparaat.

HTML5 wordt steeds populairder bij bedrijven zoals Emaze en Wix (die eerder Flash hebben gekenmerkt en de overstap naar HTML5 hebben gemaakt) met eenvoudig te gebruiken, interactieve platforms om presentaties en websites te maken die prachtig zijn ontworpen met minimaal werk aan het eind van de gebruikers .